marshila...dream n destiny

marshila...dream n destiny
juz me..aku bahagia begini..camni la aku...org yg kenal aku,aku consider kamu memang tau perangai aku...coz aku ni kadang2 tak ramai yg paham...tah aku pun tak paham...tapi aku ok je cemane2 pun...sumtime org cakap aku jiwang, tapi aku rase cam aku ni garang je..kalau org cakap aku ni seyes, kadang2 aku rase cam aku ni takde prasaan pn..tapi tak kesahla ape pn yg kamu judge aku...asal kamu kenal aku...kamu tahu siape aku...aku biase2 je..suke wat hal sendiri... but @ da same time suke melepak ngan kawan2 aku gak...kadang pun aku bising2 huha-huha jgk...tak tau la nak describe camne...flexible?? so-so la... What I know....I am what I am...I can't be somebody else...I am Marshila Mahput...) cheerish every single moment in ur life cuz hidup ni skali je...

Tuesday, March 11, 2008

ada dia

ku punya family, aku punya teman, aku punya kawan-kawan. Inilah LIFE aku

Bercerita tentang ‘teman aku’, dunia kitorang yang berbeza, minat pun tak sama, perangai…huh..lain sungguh. Tinggal pun bukan satu tempat.

Aku suka tengok M.U..dia pulak dgn Chelsea

Bila aku layan HEROES, dia bole layan Raja Lawak..

Bila aku suruh dia layan Actorlympics, tahan dia layan PS2 dia

Bila aku nak ajak dia layan GHOST kat 8TV, dia bole cakap “syg, org nak p badminton dah ni…nak ikut…?”

Itulah dia…

Nak tunggu aku merajuk kut…baru dia nak tengok..

Sesuatu tentang dia…..

Dia slalu suruh aku dengar lagu,

Bila dia suruh je..belari aku cari radio…

Tapi aku tak kesah sgt dah……merajuk pun tak…nanti2, pahamla dia…

Bukan semua benda pun kita nak kena gaduhkan…dan bukan selalu kita kena begaduh.

Ada cerita di sebalik perkenalan aku dgn dia…someday, people will know..

Dugaan bercinta..biasela tu..Yang penting, kita sabar

dialah teman, best friend, adviser, reminder, supporter n not forgetting, tukang sakat aku…and….there’s something yang orang lain tak tahu pasal dia, yang aku tahu..

biarlah rahsia…cewaaah..)

2 comments:

Fariza Zulkafly said...

hurmm... bila cinta mekar d hati, maka dialah segalanya, macamlagu all my life... :)

meoww said...

weii..perlukan aku berjiwang juge dalam mengumen blog mu ini??wahahhaa..sabar la sayang...dlam berchenta ni, kite bukan nk carik yg same dgn kite..or yg sekepala dgn kite...tu namenye nk carik membe...tapi if carik suami, carik yg melengkapkan kite...yg berbeza pendapat dari kite..biar kite tau mane kekurangan kite..bukan same2 kurang oke???muaxx...