marshila...dream n destiny

marshila...dream n destiny
juz me..aku bahagia begini..camni la aku...org yg kenal aku,aku consider kamu memang tau perangai aku...coz aku ni kadang2 tak ramai yg paham...tah aku pun tak paham...tapi aku ok je cemane2 pun...sumtime org cakap aku jiwang, tapi aku rase cam aku ni garang je..kalau org cakap aku ni seyes, kadang2 aku rase cam aku ni takde prasaan pn..tapi tak kesahla ape pn yg kamu judge aku...asal kamu kenal aku...kamu tahu siape aku...aku biase2 je..suke wat hal sendiri... but @ da same time suke melepak ngan kawan2 aku gak...kadang pun aku bising2 huha-huha jgk...tak tau la nak describe camne...flexible?? so-so la... What I know....I am what I am...I can't be somebody else...I am Marshila Mahput...) cheerish every single moment in ur life cuz hidup ni skali je...

Friday, February 13, 2009

Cerita zaman belajar aku ( @ shah alam )





















First and foremost, main campus ni really thought me the real meaning of being a survivor..
Ape? Ingat survivor kat hutan jeke.kat bandar pun ade tau
challenging, totally differ la, dgn branch campus...busy, hectic, traffic..hurgh! mcm2 lg lah..
here, I’ve learnt about the meaning of life..friends n foes..LOVE..? hmm.. yg paling best..friendship.
Inilah KAMI....shiel, roszie, zura n ninie..including nad..
duduk menyewa ni, walaupun agak sakit-sakit skit..tapi dapat tinggal dgn member yg sekepala.. tambah plak dgn housmate baru..adek2 yg rock gitu.. ok je
if di tengok2 la...kitorang be4 ni macam oreng2 yg berada di main stream menerima kedatangan someone dikalangan indie..(main stream plus with indie band camtu lh snang ckap) hee.. Welcome Hasz n Mun..
kenape aku symbolize kan dorg ni indie band eh? Hee maybe sebab hasz ni slalu ngusong drumstick tu la agaknye..but we have something in common..kami gile-gile + suke gambar + n stick frens + @ da same time..kitorang...tahla..ok je selame stay kat umah sewa ni..
tinggal separate dgn family ni...org kate best...coz bebas..
tapi mase study dulu, tahap best tu tak fully utilize sgt la coz....asik kena pk..pasal mane nak dapat fulus....heee..
stay sendiri ni..kena pk ape nak makan malam ni...pk esok nak breakfast ape..bile nak basuh baju..haha
bil api, air, sewa rumah...huuu..kalau tak pandai nak control duit...tau je la..
bile nak kemas umah...yang paling penting..Bile la nak stat tengok buku ni....
takkan nak ngadap tb je kan...
well tu la agaknye resam duduk rumeh sewa ni....
tapi....pengalaman ni la yang betul2 ajar aku jadi orang...memang mencabar...coz kita nak kena cope dgn cabaran study lg...amik degree memang tak same dgn diploma
same la jgk study kat kampus cawangan memang tak same dgn study kat kampus induk
nite life, nite life gak...study tak lupe..heee
banyak memory aku dgn dorang ni..antaranye kitorang celebrate besday..pegi karoke..
slalu lagu yg kitorang nyanyi tu mesti jadi bahan..
ala..nyanyi pun ikot suka hati je....yg best sket bab2 nyanyi ni..Roszie la..(2 rozie...ko kene blanje aku...)
macam aku, lagu Avril – Girlfriend la slalu dorg bahankan aku..suke ngenekan aku
well..no heart feeling pun..
Sekarang aku dah stay balik dgn family...
kadang2 rase rindu plak nak stay dengan housemate lame aku..we’ve gud, being together..
hanya kitorang yang paham kitorang....berkawan same je macam orang lain..
respect privacy masing2..alwis beside when needed..
Ninie dah pun selamat bergelar isteri orang....tinggal aku, roszie n zura..
Yang masing2 sentiasa sebok dgn perancangan bersama pasangan masing2..
Kalau jodoh, tak kemana...
That’s my pray...specially for u my dearest buddy..
“as we go on, we remember…all the time we had together and as our life change, come whatever..we were still be, FRIENDS FOREver..”

2 comments:

aмiє's³° sнiиoda said...

fren is da best place 2 share...

meoww said...

babe..my new link...
ur beary2 friend...
syg ko much2!