marshila...dream n destiny

marshila...dream n destiny
juz me..aku bahagia begini..camni la aku...org yg kenal aku,aku consider kamu memang tau perangai aku...coz aku ni kadang2 tak ramai yg paham...tah aku pun tak paham...tapi aku ok je cemane2 pun...sumtime org cakap aku jiwang, tapi aku rase cam aku ni garang je..kalau org cakap aku ni seyes, kadang2 aku rase cam aku ni takde prasaan pn..tapi tak kesahla ape pn yg kamu judge aku...asal kamu kenal aku...kamu tahu siape aku...aku biase2 je..suke wat hal sendiri... but @ da same time suke melepak ngan kawan2 aku gak...kadang pun aku bising2 huha-huha jgk...tak tau la nak describe camne...flexible?? so-so la... What I know....I am what I am...I can't be somebody else...I am Marshila Mahput...) cheerish every single moment in ur life cuz hidup ni skali je...

Tuesday, December 8, 2009

tertekan...menekan...ditekan...urgh

last monday, i went to see doc...
aku ngadula yang aku selalu pening2 pale ngan demam sekejap2
dipendekkan cite...doc cakap camni, "demam skit je awak ni. maybe sebab cuaca tak menentu sangat sekarang ni. lg 1 awak pening2 tu sebab awak stress"

what? STRESS...?? Yoyok oo je tau doc ni...
stress ke aku?? ngee tahla
kalau sebab keje...hmm aku wat keje aku selamber jek....
maybe sbb ade dateline kena kejar, target nak kena achieve...hari-hari nak tgk figure..
tak tau plak sampai aku stress..
tak kesahla doc tu cakap aku ape pun...he's professional rite..mesti die boleh nampak.

disebabkan tu....aku cuba untuk ada kehidupan dan kesihatan yang lebih baik...
tak lame lagi...stat la jd ahli sukan kut....huhu
Coz i wanna have an ease mind...let go all tense...buat benda yang blh bg aku happy..
emmm buat jela pape pun...janji jgn kacau orang..

kalau selain reason keje tu....ade jgk reason lain yang bleh wat aku jadi cmtu..
tapi tak nak la aku mention kat sini...
aku pendam banyak dalam diri aku...jarang aku lepaskan kat orang..
tapi kalau orang nampak aku garang tu....
abis2 pun aku bising cam mak2...bebel jela
kadang tu ada la sikit adegan2 berbalas2 serangan sindir2...sape yang senyap, consider kalah la tu...heee
tapi takde la sampai nak lukakan hati org...anggap jela tu gurau2 kasar dari aku..

salah 1 sebab yang aku boleh reveal kat sini ape yang mungkin penyebab aku jadi stress..
mungkin sebab aku dah bosan...
bosan dgn keadaan orang2 zaman skrang....metarialist

.................................................to be continue..........................................

1 comment:

aмiє's³° sнiиoda said...

;p

kite samer2 ader mslah..
tp hadapinye dgn senyuman..
kadang2 mslah tue la yg mmbuatkn kite lebih matang dan bleh menilai baik dn buruk..
setiap yg brlaku ader hikmahnya..redha dgn sgala dugaan dn cabaran yg mendatang..

chill beb..nnt kite main futsal samer2..hahaa.. ;p